Avto net EU

EU – Avto net v Evropski Uniji (EU), različni jeziki, različna imena, vsebina ostaja: AVTO

Avtomobili tako novi, kot tudi rabljeni se prodajajo prek spleta na različnih spletnih portalih. V Sloveniji je najbolj znan avto net. Kaj pa v EU? Podobne spletne portale zasledimo širom Evrope:

France  German

Hungary  Italy  Slovenija

Spain  Croatia

 

Tudi drugod po EU poznajo “avto net”. Le ta pa nosi nekoliko drugačno ime. Nemška spletna stran, ki po obsegu in namenu sovpada z našo avto net je mobile.de. Španska spletna stran recimo nosi ime milanuncios.com in ponuja več kot milion in pol rabljenih avtomobilov. Samo Googlov brskalnik zazna več kot 13.000.000 vpisov na mesec za ključno besedo “milanuncios”. Tudi Italijani imajo podoben obseg iskanja, le beseda je druga “subito” spletna stran pa se imenuje subito.it. Za španski in italijanski portal bi se lahko reklo, da sta sicer bolj podobni naši “bolhi” ali “oglasniku”. Kljub temu pa ima avto le povsod svoje mesto.

EUV Franciji poznajo podobno spletno stran imenovano lacentrale.fr. Naši vzhodni sosedje Madžari pa svoj avto net poimenujejo kar hasznaltauto.hu. Hrvatje so veliko bolj dejavni na svoji njuškalo.hr, ki je podobna naši bolhi.

Na vseh zgoraj omenjenih spletnih straneh v EU je mesečna frekvenca obiska več kot 1 mio. To je razvidno samo iz Googlove analitike. Dejansko je obisk še veliko večji, saj so tu mnogi, ki na spletno stran vstopajo direktno preko svojih priljubljenih zaznamkov.

Trg avtomobilov prek neta v EU še vedno strmo narašča. Ne glede na recesijo in krizo. Poglejmo okoli sebe. Človek mora imeti prav srečo, da se mimo pripelje kak slab avto. Še oldtimerji so navadno tako lepi za oko, da je tak avto v večini primerov vreden več kot kak povprečen avto iz trgovine.

EU Avto net pa vam tako ponuja vse: novo, rabljeno, staro. Izberite državo v EU in poiščite avto zase!